Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Πώς ήταν αυτή η σχολική χρονιά για σας;

Μια ακόμα σχολική χρονιά τελείωσε,
ενώ είμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαίριού!
Πώς ήταν αυτή η χρονιά για εσάς;
Τους μαθητές σας;
Τα παιδιά σας;
Με τι συναισθήματα & σκέψεις
σας αφήνει;
Ελάτε να μοιραστούμε ευχάριστες
ή λιγότερο ευχάριστες στιγμές
από τη σχολική χρονιά που πέρασε,
προβληματισμούς, ανησυχίες,
προσδοκίες για το μέλλον,
μικρά & μεγάλα επιτεύγματα των παιδιών μας!

3 σχόλια:

  1. για μένα ήταν μια χρονιά κατα την οποία υπερίσχυσε η χαρά & η ικανοποίηση των μαθητών μου κάθε φορά που κατακτούσαν κάτι & προχωρούσαν ένα βήμα πιο μπροστά! Για άλλη μια φορά συνηδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι για τους γονείς γενικά αλλά και ιδίως για όσους έχουν παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να ενημερώνονται & να έχουν τη δυνατοτητα να μοιραστούν τις σκέψεις τους τόσο με άλλους γονείς, όσο και με ειδικούς. Επίσης επιβεβαίωσα την αξία της συνεργασίας & επικοινωνίας τόσο με το σχολείο του παιδιού όσο και με άλλους θεραπευτές για την επίτευξη κοινών στόχων με γνώμονα το όφελος & την πρόοδο του παιδιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η χρονιά που πέρασε ήταν πραγματικά γεμάτη,γεμάτη συγκινήσεις!Κρατώ το καμάρι που ένιωθα για τα καθημερινά μικρά βήματα προοόδου των παιδιών, τα χαμόγελα επιτυχίας τους,τη χαρά και περηφάνεια των γονιών τους.Κρατώ τις στιγμές που έβλεπα να βελτιώνονται οι μεταξύ τους σχέσεις,να χαίρονται ο ένας τον άλλον,να παίρνουν οι γονείς δυναμικά το ρόλο τους και να συνειδητοποιούν πόσο σημαντικοί είναι για την εξέλιξη των παιδιών τους.Κρατώ ακόμα τον εμπλουτισμό της εμπειρίας μου μέσα από την αλληλεπίδραση και συνεργασία με συναδέλφους-θεραπευτές,γονείς,παιδαγωγούς και τα παιδιά τα ίδια.Ενθουσιάστηκα και χάρηκα πολύ με τον τρόπο που δούλεψα με ομάδες γονέων και παρατήρησα πόση δύναμη έχουν αυτά τα δίκτυα αλληλοϋποστήριξης.Μου δίνει πολύ έμπνευση για να συνεχίσω το έργο αυτό στο μέλλον!Μέσα από την εμπειρία μου αυτή παίρνω απαντήσεις για τη στάση που θέλω να κρατήσω ζώντας στις σημερινές αντίξοες εξωτερικές συνθήκες...θέλω να συνεχίσω να πιστεύω στις ανθρώπινες σχέσεις και στις αξίες της αλήθειας και της αγάπης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ουσιαστικά αυτά που λέτε!Συμφωνώ & επαυξάνω!!
      Η δύναμη της ομάδας & των δικτύων πραγματικά είναι πολύ δυνατή & νομίζω πως -μεταξύ άλλων- ακριβώς αυτή η δημιουργική επικοινωνία & συνεργασία μας με τους γονείς μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά!
      Όλοι μας (γονείς-εκπαιδευτικοί-θεραπευτές-παιδιά) χρειαζόμαστε να κρατάμε την κάθε στιγμή ανάπτυξης,προόδου,κατάκτησης,έμπνευσης,δημιουργίας για να συνεχίζουμε δυναμικά + αποτελεσματικά!

      Διαγραφή